کارگردان نمایش های «ملودی شهر بارانی» و «هاملت با سالاد فصل» در گفتگو با خبرنگار سینماپرس افزود: امروزه هنرمندان در رشته های مختلف هنری و به ویژه هنر شریف تئاتر اغلب خواستار توجه به ۲ نکته مهم و کلیدی توسط دولتمردان هستند؛ اول آنکه بودجه های این حوزه افزایش پیدا کند و ما شاهد کمبود بودجه که خود به خود منجر به تولیدات اندک و نازل می شود نباشیم.
وی ادامه داد: امروزه مشکل بودجه برای عموم هنرمندان بدل به معضلی بسیار بزرگ شده و حوزه فرهنگ و هنر در تمامی بخش ها به دلیل کمبود بودجه لطمات بسیار زیادی خورده است؛ بنده معتقدم یکی از دلایل آنکه بودجه بسیار اندکی به حوزه فرهنگ و هنر تعلق می گیرد این است که سیاست گذاران و مدیران اجرایی کشور هنوز به این آگاهی و باور نرسیده اند که «هنر» چه قدرت عجیبی دارد و چگونه می توان به وسیله تولید آثار هنری به اهداف بزرگ نظامی، سیاسی و... دست پیدا کرد.
بازیگر فیلم سینمایی «بچه های ابدی» سپس با تأکید بر اینکه یکی دیگر از معضلات ما در حوزه فرهنگ و هنر مسأله خطوط قرمز فزاینده و سلیقه ای است اظهار داشت: متأسفانه مدیران اجرایی کشور هنرمندان را با خود بیگانه و غریبه می دانند و هنوز به این باور نرسیده اند که یکایک هنرمندانی که بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در این کشور مشغول به خدمت هستند ارکان اصلی کشور را قبول دارند و قطعاً هیچ کاری انجام نمی دهند که بر ضد منافع کشور و نظام اسلامی باشد؛ پس ای کاش شخصی که رئیس جمهور بعدی کشور می شود بتواند مسأله خطوط قرمز را که متأسفانه هیچ گونه قالب و شکل درستی ندارد و به صورت کاملاً سلیقه ای توسط مدیران فرهنگی اعمال می شود به طور کلی از ریشه بکنند.
مرزبان در بخش دیگری از این گفتگو خاطرنشان کرد: انتخاب وزیری اصلح، فرهیخته و دغدغه مند برای اداره وزرات فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی دیگر از نکات کلیدی و اساسی است که شخص رئیس جمهور باید با آگاهی و دقت کافی آن را انجام دهد؛ متأسفانه ما طی این سال ها همواره شاهد آن بودیم که وزرای این وزارتخانه مهم با آگاهی و بصیرت کامل انتخاب نشده اند. ما نیازمند حضوری وزیری هستیم که ضمن داشتن آشنایی کامل با تمامی بخش های مختلف حوزه فرهنگ و هنر اقتدار لازم برای صیانت از هنر و هنرمندان را داشته باشد و به نهادها و دستگاه ها و اشخاص مختلف این اجازه را ندهد تا در روند اجرا، تولید، پخش و... آثار فرهنگی و هنری دخالت داشته باشند.
این هنرمند پیشکسوت در خاتمه این گفتگو تأکید کرد: ما با هنر می توانیم بسیاری از معضلات ریشه ای کشور در حوزه های مختلف و به ویژه حوزه آسیب های اجتماعی را کاهش دهیم و جامعه را با سبک زندگی سالم آشنا کنیم؛ هنر قدرتی بسیار عجیب و جادویی دارد و به همین دلیل است که در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان توجهی صد چندان نسبت به آن می شود و از این رو ما نباید از توجه به آن غافل بمانیم و با توجه جدی نسبت به مقوله فرهنگ و هنر باید کاری کنیم که در آینده با تولید آثار فرهنگی و هنری در پی حل کردن مشکلات کشور باشیم.
ارسال نظر